Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan boord van 'n boltjalk

De boltjalk is 18 meter lang en 3,8 meter breed. De kajuit bestaat uit een volledig ingerichte keuken en een zitgedeelte met een stahoogte van 1,9 meter.

Er zijn drie gastenhutten: een 2-persoonsbed in het vooronder, een twijfelaar in een hut en twee keer 1-persoonsbed in de derde hut.

In de kajuit toveren we 's avonds een zitbank om tot een 2-persoonsbed. Alle slaapplaatsen zijn voorzien van onderlakens en kussens met kussensloop. Tevens is een toilet en douche aanwezig. Tijdens de tochten verzorgen we gezamenlijk het ontbijt, de lunch en het avondeten.

CASTOR is een boltjalk, ideaal voor Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en Friese binnenwateren. Gebouwd in 1898 bij scheepswerf De Dageraad in Woubrugge. Het 112 jaar oude vrachtschip vervoerde turf. De geschiedenis voert terug  tot een meetbrief uit 1927: een laadvermogen van 43250 kilogram. In 1980 is de boltjalk omgebouwd tot een woonboot. De vrachtruimte is uitgebouwd met stahoogte. Sinds 2009 is CASTOR weer een zeilende platbodem met een diepgang van 1 meter.